Cel mai frumos cadou de ziua mea - susține înființarea Fundației Comunitare Banatul Montan

 

Daniela Lupsan Fundația Comunitară Banatul Montan

100% Complete
3,205 RON
Sumă strânsă
2,000 RON
Target
22
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei cauze dragi mie.

Sunt Daniela Lupşan, Dana - pentru prieteni. M-am tot gândit ce ar fi potrivit sa scriu aici.

Anul trecut am decis, împreună cu oameni activi, voluntari și iubitori ai orașului nostru și ai zonei, să fac un pas în plus și să pun umărul la înființarea Fundației Comunitare Banatul Montan, o fundație care să fie direct implicată în viața comunității, care să ajute, să îndrume și să facă posibile proiecte îndrăznețe.

Și poate că ar fi potrivit să mă prezint, pentru început, cu ajutorul unei scurte povești.

Unul dintre cei mai importanți ani din viața mea, anul cu cele mai multe cumpene și probabil unele dintre cele mai importante întâlniri, a fost 1994. Lucram de doi ani în administrație publică, mă ocupam de Programe de tineret, după ce lucrasem ca inginer constructor la Combinatul Siderurgic Reșița, dar, când începuseră primele restructurări, eram ultima venită în colectiv, și am fost printre primii pe lista de propuneri pentru restructurare. La acea vreme mi s-a părut firesc să fie așa, am înțeles că erau alții care aveau mai multă nevoie de job decât mine. Deși aveam și eu, deja, un copil mic, un soț.

Inițial nu am crezut că stă în puterea mea să schimb prea multe, ca asesor de tineret, iar în 1994 decisesem împreună cu soțul meu să emigrăm. Doar că nu a fost să fie și am rămas în Reșița și tot în acel an am întâlnit un om (apoi o echipă de oameni) care a dat vieții mele un nou sens și de la care am înțeles că pot face lucruri importante, dacă sunt încrezătoare și perseverentă, că am enorm de oferit și că merită să încerc să fac lucruri. De atunci am început să mă gândesc altfel la mine dar și la ceilalți, în special la tineri.

Din 1994 până acum am cunoscut „câțiva”, poate mulți, dintre tinerii care s-au format în Reșița, mulți dintre ei au participat la activitățile organizate de mine, apoi la cele din cadrul Centrului de Tineret Mansarda Reșița, pe mulți i-am îndemnat și sprijinit să-și pună în practică inițiativele (mi-ar plăcea să spun că i-am sprijinit subtil, dar recunosc că uneori pot fi enervant de insistentă și atunci când neîncrederea lor în propriile forțe a fost mare, și insistența mea a fost pe măsură). Într-un fel, familia mea, viața mea, toate s-au pliat în ultimii aproape 25 de ani pe programul foarte încărcat pe care am reușit să îl am făcând continuu lucruri pentru tineri: ateliere, cursuri, tabere, schimburi de experiență internaționale, acțiuni în comunitate, școli de vară, evenimente de toate felurile. Cu cei mai mulți dintre „copiii” mei (unii dintre ei oameni de peste 35 de ani, dar tot „copiii mei”) țin legătura permanent și mulți dintre ei au înțeles că acum e rândul lor să întoarcă tinerilor de astăzi și comunității ceva în schimbul lucrurilor pe care simt că le-au primit la începutul drumului lor. Și asta este una dintre cele mai mari mulțumiri.

În ultimii ani, împreună cu tinerii cu care fac echipă am organizat multe acțiuni și pentru membrii comunității care, poate, nu mai sunt chiar atât de tineri, pentru că am considerat că, dacă întreaga comunitate se schimbă în bine, dacă devenim mai uniți, mai conștienți unii de alții, mai comunicativi, poate că tinerii se vor gândi de două ori când își vor pune problema să plece din Reșița.

Cel mai frumos dar pe care mi-l poți face este să fii alături de mine și, în loc să îmi faci un cadou, să donezi banii către acestă cauză.

Împreună suntem mai buni!

Îți mulțumesc că ești alături de mine și, dacă îți place ideea, îți poți dărui și tu ziua de naștere pe galantom.ro/daruiesteziuata


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Noi credem cu tărie că județul Caraș-Severin are suficiente resurse pentru a-și redobândi încrederea în sine și în comunitate și pentru a-și construi un viitor stabil.

Am implicat până acum peste 0 de voluntari din comunitate și am reușit să strângem până în martie 2019, 73.000 RON, organizând evenimente alergare montană și mountain-biking împreună cu partenerii locali, pregătind prăjituri la evenimente, făcând animație pentru copii și tineri la Căsuța comunitară din Reșița. Nu ne vom opri aici, dar ne-ar prinde bine si ajutorul tău. 

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

22 Donații

La multi ani!
16 Feb 2019
Succes !!!
16 Feb 2019
Dana, multa putere si energie pt la fel de multe activitati frumoase si pline de invatari. Te imbratisez cu drag! La multi ani!
16 Feb 2019

Monica Dumitrascu

100 RON
La multi ani Dana!
16 Feb 2019
La mulți ani, Dana! Tu ești faină așa cum ești acum! Nu mai pune la suflet copilării, nu merită :)
14 Feb 2019
La multi ani Dana!
14 Feb 2019
Ma bucur pentru sansa de face un cadou mult dorit. La multi ani plini de resurse pentru cat mai multe schimbari in comunitate asa cum iti doresti.
14 Feb 2019
Sunt alături de tot ce înseamnă inițiativă în Reșița, mai ales când vine vorba de oameni dragi și de suflet. Aici mereu!
14 Feb 2019

Florentina Popa

100 RON
La mulți ani frumoși Dana!
14 Feb 2019

GABRIELA LINTU

200 RON
LA MULTI ANI, Dana!!
13 Feb 2019
Succes
09 Feb 2019

Ioana

350 RON
la multi ani, Dana mea!:)
07 Feb 2019

Alexandra Rotar

150 RON
La multi ani!
06 Feb 2019
Succes!
06 Feb 2019
La mulți ani sora mea mai mare!
05 Feb 2019
La multi ani Dana si mult succes fundatiei!
05 Feb 2019
La multi ani Dana si la cat mai multe proiecte cu Fundatia Comunitara! Felicitari pentru initiativa!
05 Feb 2019
Pentru cea mai tare mama din lume ! La multi ani !
30 Jan 2019
Dana...de ziua ta...sa iti indeplinesti visele!
23 Jan 2019

Dana

400 RON
Sunt mândră de tine și de lucrurile minunate pe care le faci să se întâmple la Reșița.
22 Jan 2019
Mult succes în realizarea celor propuse și fie ca tot mai multă lume să se alăture generoasei inițiative!
22 Jan 2019
La multi Ani și multă baftă în tot ce faci !!!
21 Jan 2019
Daniela Lupsan : Fundația Comunitară Banatul Montan
Cel mai frumos cadou de ziua mea - susține înființarea Fundației Comunitare Banatul Montan