Fundația Comunitară Banatul Montan

Fundația Comunitară Banatul Montan

Infiintare Fundatia Comunitara Banatul Montan

Status: Fundraising

Am implicat până acum peste 0 de voluntari din comunitate și am reușit să strângem până în martie 2019, 73.000 RON, organizând evenimente alergare montană și mountain-biking împreună cu partenerii locali, pregătind prăjituri la evenimente, făcând animație pentru copii și tineri la Căsuța comunitară din Reșița. Nu ne vom opri aici, dar ne-ar prinde bine si ajutorul tău. 

[ Show more ]

24,940 RON

Sumă:

1

Galantomi:

330

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Noi suntem Grupul de Inițiativă pentru înființarea Fundației Comunitare Banatul Montan: voluntari entuziaști de toate vârstele, din diferite domenii de activitate, susținând cauze din cele mai diverse, dar cu toții implicați, activi și cu dorința de a face ceva. Altceva. Unii ne spun că suntem curajoși. Noi ne considerăm doar niște oameni care pun prima cărămidă la un proiect în care este loc și nevoie de contribuția tuturor.  Dorința de a înființa Fundația Comunitară la noi în zonă vine din respectul pe care-l avem pentru locul în care creștem, muncim și trăim, din respectul pentru oamenii care nu se mulțumesc să rămână spectatori, ci luptă pentru a-și îndeplini visurile.

Noi credem cu tărie că județul Caraș-Severin are suficiente resurse pentru a-și redobândi încrederea în sine și în comunitate și pentru a-și construi un viitor stabil. Noi ne dorim să fim parte din acest proces. Dar putem reuși doar împreună. Împreună cu familia, prietenii, vecinii, colegii, împreună cu oameni pe care nici nu i-am cunoscut încă, dar care își doresc, ca și noi, un „acasă” mai bun.

Conform Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii pentru a înfiinţa o fundaţie este nevoie de un patrimoniu  în valoare totală de cel puţin 100 de ori salariul minim brut pe economie, la data constituirii fundaţiei. Adică pentru a înfiinţa Fundaţia Comunitară Bucovina şi a derula proiectele pe care ni le propunem avem nevoie de un patrimoniu de 190 000 de mii de lei. Din aceştia, minim 95.000 vor fi strânşi prin donaţii, sponsorizări şi evenimente de grupul de iniţiativă, iar restul de 95.000 vor fi primiţi de la ARC - Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, prin proiectul de extindere al reţelei de Fundaţii Comunitare.

Am implicat până acum peste 52 de voluntari din comunitate și am reușit să strângem până în octombrie 2018, 40.585 RON, organizând evenimente alergare montană și mountain-biking împreună cu partenerii locali, pregătind prăjituri la evenimente, făcând animație pentru copii și tineri la Căsuța comunitară din Reșița.

Nu ne vom opri aici, dar ne-ar prinde bine si ajutorul tău. Dacă îți dorești să ne cunoști ne poți găsi aici: Laszlo Kokovics, telefon: 0732850888

Despre Fundațiile Comunitare:

“Fundațiile comunitare sunt rezultatul energiei și determinării unor grupuri de oameni din comunitate care și-au dorit să trăiască într-un oraș mai generos, mai conectat, cu oameni implicați, responsabili și capabili să propună idei și soluții. Dincolo de preocuparea cu o problemă anume, ei au fost interesați de ideea de comunitate responsabilă și capacitatea acesteia de a-și crea un viitor mai bun. Din aceste idei, dorința de a învăța și inova și mult curaj și efort s-au născut și evoluat fundații comunitare în 16 orașe din țară care au creat programe de implicare cu donații, timp, idei și expertiză a locuitorilor din aceste zone, creând un cadru prin care comunitatea nu este doar un nume, ci mai degraba un mod de cooperare și asumare a viitorului”.

Fundațiile Comunitare

- Oferă sprijin inițiativelor civice dintr-o anumită zonă, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții în comunitatea respectivă.

- Atrage în permanență resurse de la persoane fizice, companii și instituții din zona respectivă și le direcționează spre comunitate.

- Este coordonată de un consiliu director format din profesioniști din diferite domenii, cu o înțelegere profundă a nevoilor de dezvoltare.